Förlagets beskrivning

Många barn börjar med skrivandet. Andra börjar med läsandet. Oavsett hur de börjar behöver de hela språket. Först då kan de utvecklas till goda läsare och skribenter. I Bumerang finns läseböcker för den gemensamma läsningen och ett bibliotek av småböcker för personliga läsutflykter.  Här finns unika arbetsböcker för att få igång skrivklådan. Bumerang bjuder på helhet i lärandet och hela språket är med.

Bumerang passar dig som:

·         Vill arbeta med det pedagogiska förhållningssättet The whole language, som innebär att kunskaps- och språkutveckling går hand i hand och att språket utvecklas när det används i naturliga sammanhang.

·         Vill ha ett material med både gemensamma och individuella ingångar till läsandet

·         Vill ha ett material där eleverna lär sig strategier för att våga, vilja och kunna uttrycka sig i skrift.

Bumerangs läseböcker

En läsebok ökar samhörigheten i klassen. Alla barn kan läsa samma berättelse och texterna kan diskuteras gemensamt. Dessa diskussioner ger dig som lärare möjlighet att relatera till barnens egna erfarenheter och upplevelser. Den gemensamma läsningen skapar ett sammanhang som gör det möjligt för barnen att läsa de skrivna orden.

 

Ottos äventyr

Ottos äventyr är en rolig och fartfylld kapitelbok där Otto och några av hans kompisar är med om ett spännande äventyr på ett bibliotek. Dina elever får en härlig läsupplevelse och dessutom en guidad tur i biblioteket

Författare till Ottos äventyr är den etablerade författaren Katarina Mazetti.