Tryckt punktskrift

Egenskapen tryckt punktskrift är för elever med svår synnedsättning eller med blindhet. Punktskrift är ett system av sex eller åtta punkter som kombineras till olika bokstäver eller tecken och kan tillämpas på alla språk.

Sök läromedel med Tryckt punktskrift

Läromedel med tryckt punktskrift kan tryckas på två olika sätt. För de som är ovana punkskriftsläsare är punktskriften tryckt med dubbelt radavstånd. Det kallas för glesskrift. För de som är mer vana är punktskriften tryckt med enkelt radavstånd, så kallad tätskrift.

Omslag Fredagsmys taktilt läromedel.

Söktips

Om du söker på tryckt punktskrift tillsammans med alternativ bildpresentation får du fram alla de läromedel som också har taktila bilder eller bildbeskrivningar (det vill säga bilder som är omarbetade och beskrivs med tryckt punktskrift).

Bra att veta

Taktila bilder som tillhör ett läromedel är uppmärkta med alternativ bildpresentation. Fristående taktila bilder som kan användas till flera läromedel är inte inlagda i Hitta läromedel. De kan du hitta i SPSM:s webbutik.

Svartskrift

En del läromedel med punktskrift innehåller också svartskrift, alltså ”vanlig” text. Detta för att elever i en klass ska kunna arbeta tillsammans med läromedlet.

Senast ändrad: 2023-08-01