På SPSM:s webbplats används webbkakor bland annat för att underlätta ditt besök. Webbkakor som är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera har redan sparats i din dator.
funkamera.se -
Sekvensbilder. Innehåller sju fantasiberättelser och sju berättelser från vardagen med öppet slut för barnen att samtala kring. Förslag på frågor finns. Från 4 år.
www.flano.se -
Flanosagor i olika tema som vänskap, sagoklassiker, teckenstöd, rim och ramsor med mera. Berätta eller läs sagan med hjälp av flanobilder som sätts upp på en filttavla.
www.nok.se -
Över 30 utvalda folksagor, samt konkreta tips på hur de med enkla medel kan levandegöras vid berättandet och användas som stimulans för fortsatt lek i sagans värld.
www.hegas.se -
Allt från lättlästa klassiska sagor för barn till mer nutida varianter med budskap som passar vår tid. För gemensam läsupplevelse och samtal.
www.ilteducation.com -
Flerspråkig bilderbokstjänst med böcker inlästa på över 70 språk, inklusive TAKK och teckenspråk. Även tips och material för boksamtal.
urplay.se -
En av UR:s syntolkade serier med syfte att utveckla barns intresse för berättelser och texter i olika medier, samt utveckla förmågan att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa.
urplay.se -
Tretton bilderbokssagor som berättas med stöd av tecken. Sagorna kan användas som diskussionsunderlag, litteraturintroduktion och för att träna begrepp och tecken.
www.studentlitteratur.se -
Om hur läsning och litteraturarbete kan bedrivas på varierade sätt, konkreta förslag på övningar och frågor för såväl pedagogens förberedelser som arbetet med barngruppen.
www.nok.se -
Inspiration och förslag på hur du kan läsa och leda ett samtal med din barngrupp utifrån en bilderbok, samt exempel på boksamtal utifrån olika typer av bilderböcker.
www.bokstart.se -
Högläsning är grunden för all språk-, läs- och skrivutveckling. Läs tillsammans! är ett inspirationsmaterial om högläsning och kan användas för att utveckla arbetet i förskolan.
www.studentlitteratur.se -
Forskningsgrundade metoder för en mångsidig och språkutvecklande didaktik i samband med högläsning, samt exempel på hur en väl genomtänkt högläsning kan utformas.