Förlagets beskrivning

Vårt mest uppskattade engelskläromedel genom tiderna har fått en rejäl ansiktslyftning. Good Stuff har blivit Good Stuff GOLD och den gör skäl för sitt namn. Utifrån Lgr 11 har seriens omtyckta teman breddats med nyskrivna texter och övningar, fler hörövningar och prov. GULD för engelska åk 6-9, helt enkelt!

Läs mer
Pedagogiska tankar
Det centrala innehållet för engelska i Lgr 11 har varit utgångspunkten för framtagandet av Good Stuff GOLD. Böckerna utmärks av ett lekfullt, elevnära tilltal i text och bild som gör det kul att lära sig engelska.
Böckerna är lika visuellt rika som tidigare, men på ett helt nytt sätt. Har du elever på olika nivåer är Good Stuff GOLD ett mycket användbart läromedel. Det varierade utbudet av texter och övningar ger alla lärare en trygg bas i sin undervisning.
Good Stuff GOLD är ett bra läromedel för dig som önskar:
- arbeta med engelskan på ett lekfullt sätt
- utveckla och inspirera elevernas läsförmåga
- uppmuntra till kommunikation genom underhållande dialoger
- öka elevernas förståelse för det interkulturella
Innehåll
Textbook
De mest populära texterna ur Good Stuff finns kvar, kompletterade med nyskrivna dialoger, artiklar och berättelser. Även layout och illustrationer har uppdaterats. 
Texterna är tematiskt indelade med noggrant utprövade teman för att passa elevernas mognadsnivå och intressen. Temana bjuder in till samtal i alla former. 
Förutom originalnoveller och andra skönlitterära texter finns det gott om sakprosa från olika medier: faktatexter, artiklar, blogginlägg, mejl, etc. 
Texterna är indelade efter svårighetsnivå där gröna texter är enklare, gula är svårare, de orange är realiatexter (åk 8) och de röda är mer avancerade reportage (åk 9). De lila texterna (åk 6) är lättsamma dialoger och de rosa texterna (åk 6) är mer utmanande texter bestående av litterära utdrag och texter om författarna. 
Glosorna ligger i marginalen invid texterna. En alfabetisk gloslista med fonetisk skrift hittar du längst bak i boken. Alla glosor finns i glosmaskinen på liber.se/glosmaskin
Onlinebok
Du kan välja att använda Good Stuff GOLD Textbook som tryckt bok eller som Onlinebok. Läs mer om Onlinebok
Workbook
Här finns mängder med varierade övningar på olika nivåer. Tanken är att alla ska känna att det finns övningar som passar dem, just där de är i språkutvecklingen.
Eleverna tränar läsförståelse, befäster vokabulären från texterna, tränar muntlig och skriftlig kommunikation med olika syften. Alla övningar är märkta med vilken färdighet som är i fokus:
- reading
- words
- phrases
- writing
- speaking
- listening
- www (internetbaserade uppgifter)
Grammatiken ligger i ett separat avsnitt i övningsboken. Det gör att du kan lyfta in grammatikövningarna i undervisningen när det passar just dina elever. Varje grammatiskt moment inleds antingen med tydliga exempeltexter, eller med regler och förklaringar, som följs upp av övningar.
Teacher"s CD och Pupil"s CD
Variationen på ljudinspelningen är noga genomtänkt för att ge eleverna möjligheter att höra både regional och social färgning. 
Lärarljudet hittar du på Teacher"s CD, det finns på CD-skiva eller som nedladdningsbart Mp3, och innehåller:
- Samtliga texter och glosor i Textbook
- Hörprov till färdighetsproven (i Teacher's Guide)
- Hörövningarna i Textbook och Workbook
- Extra hörövningar i Teacher's Guide
Elevljudet (Pupil"s CD) finns på CD i 5-pack eller som nedladdningsbart Mp3. Det innehåller samtliga gröna texter med glosor från Textbook och ett urval av de gula texterna med glosor.
Teacher's Guide
Good Stuff GOLDs lärarhandledningar (Teacher"s Guide) ligger på en cd-rom. På cd-romskivan finns både en pdf-fil och en redigerbar wordfil. Du kan enkelt ändra i materialet så att det passar just dina elever. 
Lärarhandledningen innehåller miniprov för varje tex