Förlagets beskrivning

Äntligen finns det ett teckenspråkigt läromedel som förklarar EU, FN och Norden. Filmerna handlar om Anna Andersson och hennes resa genom ämnet. Till sin hjälp har hon Faktagubben som förklarar. Läraren väljer själv om hela filmmaterialet ska visas eller valda delar.

Varje ämnesområde, EU- FN och Norden, är indelade i 3 kapitel. Dessa 3 kapitel är i sin tur indelade i avsnitt. Totalt finns över 23 avsnitt. Tal och text finns också som valmöjlighet.

För att få ett ökat ordförråd finns även en ordlista på 128 ord relaterade till ämnet. De är utvalda av lärare som undervisar i samhällskunskap för döva. Ordlistan har förklaringar av alla ord på teckenspråk. Det finns även text och möjlighet att välja syntetiskt tal.

På webben finns också övningsmaterial för eleverna. Den är indelad i två moduler. Frågor samt Uppgifter.

Målgruppen är främst elever i behov av teckenspråk på högstadiet och gymnasiet. Men det passar säkert fler stadier och målgrupper eftersom materialet är enkelt, tydligt och tillgänglighetsanpassat.

Detta material är det andra av en serie inom SO som kommer att fortsätta att produceras framöver. Tidigare har vi gjort ”Hur Sverige styrs” inom samhällskunskap. 

Materialet fungerar på både Mac och PC.

Pris per år

  • 1 användare: 80 kr (100 kr inkl. moms)
  • 5 användare: 400 kr (500 kr inkl. moms)
  • 10 användare: 800 kr (1000 kr inkl. moms)
  • Skolicens användare: 1800 kr (2250 kr inkl. moms).

Prova på

  • Prova på-licens, 1 användare, 1 månad: 0 kr (0 kr inkl. moms).

Läs mer om licenser under Kundservice och Vanliga frågor och svar.

Personuppgifter

För användare av våra webbaserade läromedel behöver vi spara och behandla personuppgifter så som namn och e-postadress. Syftet med en sådan behandling är att kunna ge tillgång till läromedlet och administrera konto och lösenord. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.