Förlagets beskrivning

Följ med på en resa till dinosauriernas tid!
Lär känna fantastiska djur som segelödlan Dimetrodon eller jättekräldjuret Plateosaurus. Bekanta er med jätteväxtätare som Brachiosaurus, Diplodicus och Argentinosaurus. Smyg på dödligt farliga köttätare som Tyrannosaurus, Giganotosaurus och den största av dem alla, Spinosaurus.

Till havs möter ni Mosasaurus och Plesiosaurus, medan luften bjuder påjätteflygödlor såsom Pteranodon och Quetzalcoatlus.Mot slutet av resan får ni även träffa på fantastiska däggdjur, som numera ärutdöda. Det kan t.ex. vara Eohippus, Smilodon, grottbjörnen och mammuten.

Arbetssättet är enkelt. Varje dinosaurie eller däggdjur presenteras i pärmen på två sidor. På den första sidan kan eleverna självständigt eller tillsammans med klasskamraterna läsa en medryckande och målande text. Språket är luftigt och enkelt. I texterna presenteras spännande och ofta otrolig fakta om dinosaurierna, som eleverna verkligen kommer att bli fängslade av.

Den andra sidan är ett kreativt arbetsblad om dinosaurien eller däggdjuret. Sidan innehåller en läcker bild att måla, ett antal Forntidsfrågor och tre stycken Saurusgåtor. Vidare finns där en del vi kallat Mina dinofakta. Här kan eleverna samla fakta, som de själva tycker är intressanta. Dessutom innehåller sidan ett arbetsmoment vi kallat för Den lille paleontologen. Här tillåts eleven att utforska och studera de olika djuren likt en nyfiken paleontolog. Sina resultat redovisar eleven genom en bildframställning.

KOPIERINGSUNDERLAG - 55 sidor Skolår 3 - 7