Förlagets beskrivning

Hur hittar man i mataffären och vad kostar det? I Jag handlar får eleven lära sig att känna igen olika varor och veta var man kan hitta dem mataffären. 

Boken är uppdelad i elva kapitel utifrån de avdelningar som finns i en mataffär:

Frukt och grönt, frukt Frukt och grönt, grönsaker Bröd Bakartiklar och mjöl Kött och chark Fryst Mejeri Pasta och ris Flingor och gryn Tvättmedel och rengöringsmedel Hygienartiklar. Samtliga kapitel är uppbyggda på samma sätt. Inledningsvis presenteras nio bilder på varor. Här ringar eleven in de varor som man kan handla på just den avdelningen. Två av bilderna är så kallade nitbilder som inte passar in.

Följande tre sidor tränar eleven på att känna igen varorna. Tanken med övningarna är att eleven sedan ska kunna skriva sin egen inköpslista. Därefter visas två varor där priset finns angivet. Elevens uppgift är att välja rätt summa att betala med.

På sista sidan i varje kapitel finns ett foto på avdelningens varor. Här får eleven skriva ner vad fotot visar och slutligen svara på en fråga. Materialet är utvecklat för särvuxelever, men kan även användas av elever i träningsskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan.

A4, färg, spiralbunden.