Förlagets beskrivning

Boken tar upp den praktiska delen av gastronomin och sätter in kockens yrkesroll i ett större sammanhang. En restaurang kan se ut på många olika sätt, det är viktigt att förstå hur och varför dessa fyller olika behov.
Fokus ligger på tillagningsmetoderna för det varma och kalla köket. Detta innefattar även redskap och utrustning, planering och förberedelser, råvaror och inköp samt hygien och säkerhet. Här finns dessutom ett hundratal recept som alla är noga utvalda exempel på olika tillagningsmetoder. Man får också ta del av branschens historia och utveckling samt kreativ matlagning.
Boken är avsedd för gymnasieskolans hotell- och restaurangprogram och andra grundläggande kurser i professionell matlagning.
Boken finns inläst hos Inläsningstjänst.

Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning, drycker och barteknik vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är gastronomiutbildad i Sverige, Tyskland, Hong Kong och England och är vid sidan av undervisningen också verksam som mat- och dryckesskribent.