Förlagets beskrivning

Alfabetspussel är en lekfull introduktion till alfabetet, i både punktskrift och svartskrift. Träna alfabetisk ordning, hitta vokaler och konsonanter eller plocka de bokstäver som just ditt namn innehåller. Elever med blindhet kan arbeta på egen hand eller tillsammans med en seende kompis. Pusslet går att använda om och om igen!

Varje pusselbit har punktskrift på den ena sidan och svartskrift på den andra. På punktskriftssidan av pusselbiten finns dels punktskriften i sin rätta storlek, dels förstorad. Den förstorade punktskriften hjälper eleven att hitta punkternas position i punktskriftscellen. På svartskriftssidan står bokstaven versalt i ett typsnitt som liknar det handskrivna alfabetet. Bokstaven är spårad, så att den känns och kan uppfattas taktilt. Bitarna går att lägga parallellt med både svartskrifts- och punktskriftssidan upp.

Alfabetspusslet går att använda på många olika sätt. Låt pusslet bli en del av undervisningen och presentera bokstäverna i den takt som passar eleven bäst. 

Formgivare: Frida McCabe.