Förlagets beskrivning

Med rapp, sång och musik presenteras små, enkla verser till alla bokstäver i alfabetisk ordning. Materialet vänder sig till alla som håller på att lära sig bokstäverna och som behöver stimulans vid den tidiga läsinlärningen. 

Den egna kroppen är utgångspunkt för texterna. Tanken är att öka medvetandet om hur kroppen fungerar, känns och kan se ut i olika sammanhang. Motivationen för inlärning ökar om man har roligt, vilket vi hoppas att ni har när ni hittar på egna rörelser, sjunger och rappar tillsammans. På samma skiva följer fem stycken ljudillustrationer till 15 bokstäver. Ljudillustrationerna ersätter i viss mån bilder för icke seende, men är utmärkta som lyssningsövningar och som övningar i minnesträning för alla elever. Sist på skivan finns exempel på ljudsagor till bokstäverna f och z.

Dessa kan användas helt fristående eller som lyssningsövningar till motsvarande berättelser i Ali och Lisa, läsebok i denna serie. Bokstavslåtar finns som bok med svartskrift och punktskrift i serien abc med punktskrift. Dessutom finns bokstavslåtar texter, med noter i abc med punktskrift, Lärarhandledning. 

För att alla i en grupp ska ha en egen liten alfabetsbok finns också ett kopieringsunderlag med alla bokstavslåtar texter, i svartskrift i abc med punktskrift, lärarhandledning.

Ljudproduktion: Talkbox